Новини

Небесна сотня

12.02.2016 08:59
Мета: вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України. Оформлення: Стіна пам’яті Небесної сотні (Прапор України, надписи  «Герої не вмирають», «Сам не знаю, де погину…»,...

З Різдвом Христовим і Новим роком!

21.12.2015 00:45
У день святий Різдва Христова  Бажаю щастя Вам земного,  Бажаю в душах відродити уміння вірити,любити,  А Бог Вам щедрою рукою за Вашу віру, за терпіння  Своє надасть благословіння.

Вітання!

18.12.2015 22:50
Щиро вітажємо Вас з наступаючим Миколаєм! Хай Миколай у вишиванці Розбудить подарунком вранці,  І принесе у Вашу хату Добробут, радості багато.  Розбудить приспані надії,  Зернятко щастя хай посіє.  Зігріє гумором, любов'ю,  І принесе усім здоров'я!!!  

Голодомор

24.11.2015 15:16
Зроніть сльозу. Бо ми не мали сліз.  Заплачте разом, а не наодинці.  Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,  Що мали зватись гордо - УКРАЇНЦІ       У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., проте Голодомор 1932-33...

21 листопада - День Гідності та Свободи

20.11.2015 20:55
                                                                …і мовчки сотня непокорених героїв відходила у чисті небеса, і...

До Дня гідності та свободи

19.11.2015 14:44
   В приміщенні обласної юнацької бібліотеки  ім. Д.Вакарова відбулася година спілкування на тему: «Україна, право на гідність та свободу». Родзинкою заходу стала зустріч учнів 10-Б класу УСЗОШ №2 з художником, письменником-публіцистом, прапороносцем Помаранчевої революції, учасником...

 

Новини

14 травня 2015 року в Ужгороді відбулася XVI Міжнародна фотовиставка газети «День». Гостям були представлені найкращі фото проекти  конкурсантів. Слід звернути увагу, що приймало участь близько двох тисяч учасників, серед яких були як аматори, так і професіонали. Проте тільки 350 робіт журі  відібрало для експозиції.

Серед присутніх виставки були спеціально запрошені гості із культурно-освітніх закладів та звичайні перехожі. Та світлини, безумовно вразили до глибини душі кожного. Адже фотографія – це не тільки відображення дійсності у баченні автора . У наш час  - це правда, а саме вона у період інформаційної війни здатна вибороти перемогу. І не потрібно ніяких слів. Часом , вони зайві. А от поглянеш на світлину   і ніби все всередині перевертається, сам світ стає іншим, або ж, справжнім. Особисто у мене такі відчуття  викликали фото «Побачення» та «Проводи» Миколи Тимченка «Майдан 20 лютого 2014» Євгена Малолітки, які просто вразили своєю щирістю і духовністю. А також хочу відзначити те, що у залі лунала класична музика, що сприяла створенню легкої та невимушеної атмосфери.

Загалом, світлини були різноманітної тематики: від зображення політиків, періоду Майдану та подій на Сході до кумедних дитячих фото, з-посеред яких слід відзначити роботу Віталія Сокур «Гаррі Поттер із Васильків», яка неабияк захоплює своїм оптимізмом.

 Наостанок хочу сказати, що ця фотовиставка являється певним фото літописом року, який відкрив для кожного із присутніх нову незвідану та неймовірну Україну. Особисто мені ця виставка подарувала море емоцій і вражень. Отож, раджу відвідати та обіцяю: ви не пожалкуєте.

    В рамках цього дійства була проведена акція "Подаруй книгу рідній школі"  за сприяння міської ради наша шкільна бібліотека отримала до фонду безцінні книги по історії нашої країни, які допоможуть нам глибше зрозуміти "хто ми і куди йдемо". Від імені учнівського колективу дякую за такий щирий подарунок.

 

 

Учениця 10-Б класу

Анна-Марія Штіль.

 

 

 

 

 

 

 

 

    24 квітня в рамках святкування Дня книги в актовій залі  школи відбулося урочисте дійство "Посвята в читачі" учнів 2-х класів. Здійснювали посвяту їхні старші товариші, учні 5-Г класу. Ведучі свята Мирослава Куклишин та Іван Думницький задали святу веселої атмосфери. В гості до діток прийшла Королева книга (Олександра Хащівська), Буквар (Валентин Рішко), Баба Яга (Вікторія Словяк) та Незнайко (Іван Пуга). Вони розважали учнів, гралися з ними та загадували загадки. Слова присяги читача зачитав Степан Марич , а правила поведінки з книгою Ян Балтович. З особливою радістю сприйняли учні гру від Крістіни Коштури, яка мала просту назву "Добрий день". Думаю, що сьогоднішнє свято надовго залишиться в памяті маленьких читачів нашої школи.




 

 

Зав. ШБІЦ Мар'яна Іванівна Куклишин.

 

23 квітня в приміщенні музею книги учні УСЗОШ №2 мали змогу поспілкуватися з письменниками краю. Та придбати книги улюблених  авторів. 


 


 

9 квітня 2015 року в УСЗОШ  №2 відбулася виставка диятчої творчості "Великдень "

 

8 квітня в приміщенні актової зали УСЗОШ відбувся брейн-ринг з географії з поміж учнів 7-х класів. В нашій школі він став традиційним, тож не дивно, що учні всієї паралелі поставилися до нього  серйозно, з наміром перемогти.

    Кожна урочиста подія зумовлює море емоцій та хвилювань. Звісно наш брейн-ринг не виняток. Захід був сповнений щирими усмішками та переживаннями. Не обійшлося без підтримки друзів, клсних керівників, батьків, які від усієї душі вболівали за команди.

    Такі заходи об'єднують  класні колективи, тож ми щиро вдячні Марії Василівні, вчителю географії, яка вміло зацікавила нас креативним методо вивчення материків : Африки , Австралії, Північної та Південної Америки.

В результаті перемогла дружба, але 12 балів з географії одужала команда "AMIGOS"

 

Халус Ніка

учасниця команди "AMIGOS"

"AMIGOS"

"Пілігрим"

"Пігмеї"

 

 

2квітня, у Міжнародний день дитячої книги, а також  до  дня  народження Ганса Крістіана Андерсенавидатного данського письменника-казкаря, учні УСЗОШ I-III ст.. №2, відвідали Закарпатську обласну бібліотеку для дітей ім.. Вакарова.

   Спільно з бібліотекарем школи Куклишин М.І., та класним керівником 5-Б класу Баб’як Я.М., школярі мали змогу ознайомитись з історією  святкування дитячої книги, помандрували цікавими сторінками біографії письменника.

    Родзинкою заходу стали різноманітні конкурси, у яких школярі брали  активну участь. Серед них були і уривки з твору, які потрібно було вгадати,  ілюстрації, кросворди.

 А на завершення працівники бібліотеки підготували сюрприз – показ мультфільму   «Гидке каченя».

    Учні отримали масу задоволень від побаченого, і чекають на нові цікаві зустрічі.

 

 

 

Прохання до всіх користувачів бібліотеки - розрахуватися до закінчення навчального року. 


 

 

Шановні читачі!

Шкільна бібліотека у рамках свята книги проводить  акцію

"Подаруй бібліотеці книгу!"

Акція проходить в цілях виховання бережливого ставлення до книги як до джерела знань, підвищення престижу читаючого суспільства. Акція спрямована на те, щоб поповнити фонди літературою для наших читачів (з різних галузей знань, довідкова, класична, сучасна художня, на електронних носіях та ін.).

Якщо у вас вдома є прочитані і незатребувані книги, ви можете подарувати їм друге життя. Подарувавши книгу шкільній бібліотеці, ви можете стати продовжувачем традицій благодійності. Навіть одна потрібна книга має велике значення!

Будемо щиро вдячні за благодійні пожертви на поповнення книжкового фонду  бібліотеки. Кожен дар важливий для нас, адже він дає можливість продовжити життя книзі і ваші книги будуть знову і знову радувати читачів!